kontakpunten 21 juli

Vieringen
Dit weekend zijn de lezingen Jeremia 23, 1-6, Efeziërs 2, 13-18, Marcus 6, 30-34
Dit weekend lezen we uit Jeremia. De lezing stamt uit de regeerperiode van koning Sedekia in Jeruzalem (597-586 voor Christus). Koning Jojachin is gevangen genomen en naar Babel gebracht. In zijn plaats stelt de koning van Babel de oom van Jojachin tot koning aan. Hij verandert diens naam in Sedekia, wat betekent ‘De Heer is gerechtigheid’. Sedekia handelt echter niet volgens zijn nieuwe naam. Hij verzet zich tegen God en tegen de koning van Babel die hem uiteindelijk als gevangene naar Babel voert.
We lezen een Godsspraak van de Heer. Wee de herders door wie schapen van Gods kudde omkomen of verloren lopen en uiteen worden gedreven. Zij hebben niet op de schapen gelet. De Heer let echter wel op hen vanwege al hun misdaden. De Heer zal zelf de overgebleven schapen bijeenbrengen en terugbrengen naar hun weiden. Ze worden weer vruchtbaar en talrijk. Hij zal herders over hen aanstellen die hen werkelijk weiden. Ze hoeven niet meer bang te zijn. Ze zullen niet vermist raken. Er zal een afstammeling van David opstaan die bekwaam zal regeren en het land rechtvaardig en eerlijk besturen. Juda zal worden bevrijd en Israël zal veilig leven. Men geeft Hem de naam de Heer, onze gerechtigheid.Herders vormden de onderkant van de samenleving, hadden geen stemrecht, kwamen soms wekenlang niet uit de kleren. Zij stonken naar hun dieren, met wie ze vaak samen sliepen rond het kampvuur. Je liep met een grote boog om ze heen. Maar een kudde heeft wel een herder nodig die de schapen bij elkaar houdt, malse plekjes weet te vinden en ze daarheen leidt zonder gevaar. Een echte herder werkt zich in het zweet, moet zelf ook een schaap met vijf poten zijn, maar zijn kudde komt terecht. Een echte herder, een echte leider, is iemand waar je je met een gerust hart aan kunt toevertrouwen. Uit het evangelie weten we dat het als het om een echte herder, een echte leider gaat het niet om één persoon gaat. Jezus leerde zijn leerlingen dat er niet één herder is, maar dat we elkaars hoeder, elkaars herder zijn. Iedereen heeft iemand nodig die hem draagt maar ook die hem corrigeert. Juist in onze moderne, vaak harde wereld hebben we behoefte aan echte herders, mensen die hun hart bij de ander hebben.Meer horen over schapen en hun herder? Kom dan zondag om 9:30 uur naar de Thomaskerk of kijk en luister naar de livestream.
Komende vieringen
De komende weken zijn er de volgende vieringen in de Thomaskerk
Zondag 21 juli 9:30 uur woord- en communieviering. Voorganger diaken Ton Hekkenberg
Zondag 28 juli 9:30 uur eucharistieviering. Voorganger pastoor Carlos Fabril
Vrijdag 2 augustus 10:15 uur 1e vrijdagviering/eucharistieviering. Voorganger pastoor Carlos Fabril
Zondag 4 augustus 09:30 uur woord- en communieviering. Voorganger diaken Ton Hekkenberg
Intenties
U kunt uw intenties tot uiterlijk vrijdag 12 uur doorgeven bij het secretariaat (secretariaat@rkhuizen.nl, 035-5240069). Daarnaast ligt er tijdens de viering een intentieboek achterin de kerk waarin u een intentie kunt schrijven die u graag genoemd wilt hebben tijdens de viering. 
Collectes 21 juli
Eigen kerk:
Via deze collecte vragen we uw bijdrage aan de lopende kosten van onze parochie zoals kosten voor de vieringen, klein onderhoud, kaartjes of bloemen bij jubilea of ziekte.
Bloemen:
Wekelijks staat er een mooi bloemstuk op de altaartafel , bij de beelden van Maria en Jozef en bij de kruisjes. Op feestdagen en bij belangrijke gebeurtenissen besteedt de bloemengroep extra veel aandacht aan de aankleding van de kerkzaal en zijn er ook thematische bloemstukken.
Een waardevolle toevoeging aan de vieringen. Deze week vragen we uw bijdrage aan de kosten voor de bloemen.
Tijdens de vieringen wordt de collecte gehouden bij het verlaten van de kerkzaal. De mandjes vindt u bij de beelden van Maria en Thomas. U kunt daar ook via een QR-code bijdragen aan de collectes. De bijdrage via de QR-code staat standaard op € 2 ingesteld, maar dat kunt u desgewenst aanpassen. Als u de viering via de livestream volgt of als u uw bijdrage niet kunt of wilt geven tijdens de collecte, kunt u uw bijdrage ook overmaken. Dat hoeft niet wekelijks. U zou het ook kunnen opsparen en bijvoorbeeld maandelijks kunnen overmaken via een periodieke overschrijving. U kunt dit doen naar rekeningnummer NL41 INGB 00 00 5401 54t.n.v. RK Parochie Huizen onder vermelding van het doel.

Hartelijk dank voor uw bijdrage.
Vieringen via de livestream
Voor al degenen die de vieringen niet kunnen bijwonen, zenden we de vieringen uit via de livestream. De vieringen zijn direct te volgen via deze link. Ook vindt u een link op onze website. Kijkt u op uw telefoon of tablet dan kunt u ook de kerkdienst gemist app downloaden. U vindt de uitzendingen onder RK Huizen/Blaricum.
De viering die komende week  wordt uitgezonden is:Zondag om 09:30 uur vanuit de ThomaskerkZondag om 11:00 uur vanuit de Vituskerk, Blaricum.De vieringen kunnen na afloop nog korte tijd worden teruggekeken. Alle vieringen vindt u hier.

Wilt u bijdragen aan de kosten van de livestreamuitzendingen, maak dan uw bijdrage over naar NL 41 INGB 0000 5401 54 t.n.v. RK Parochie Huizen o.v.v. KerkTV.

Nieuws uit de parochie
Bedevaart Kevelaer-laatste kans
Maandag 29 juli vertrekt de bus omstreeks 08.00 uur uit Blaricum voor een ééndaagse bedevaart.De bus staat achter de Vituskerk aande Schapendrift. Het programma bestaat uit deelname aan de intochtprocessie, diverse vieringen en in de avond de lichtprocessie. Naast dit programma is er voldoende ruimte om Kevelaer te ontdekken. ’s Avonds verwachten wij omstreeks 22.00 uur terug te zijn. Kosten busreis € 50,00 p.p. en deelname aan diner € 28,00 p.p. Kinderen tot 15 jaar € 10,00 voor de bus, diner t/m 5 jaar, gratis, 6-13 jaar € 14,00 p.p. De bedevaart heeft dit jaar als thema: “ Ga met ons mee”, Lucas 24,13-35. Deelname aan deze bedevaart is een uitgelezen mogelijkheid om in de serene sfeer van Kevelaer even tot rust en tot jezelf te komen. U kunt zich tot 22 juli aanmelden via het aanmeldformulier dat u vindt in de hal van de kerk. Meer informatie via M. Meijer 06-43498452
Orgeltocht
De stichting Orgeltochten Noord-Holland organiseert op zaterdag 27 juli een tocht langs drie kerken met een bijzonder orgel in het Gooi. In elk van deze kerken wordt door organist Christine Kamp een concert van ongeveer één uur gehouden. Het eerste concert is om 10:30 uur in de Mariakerk in Bussum, het tweede concert is in de Grote Kerk in Hilversum en het derde en laatste concert in de St. Vituskerk in Hilversum. De tocht is met eigen vervoer en kost € 17,50 per persoon incl. programmaboekje, excl. lunch. Meer informatie: orgeltochtennoord-holland.nl
Gebed om vrede
Ik zoek een land waar vrede is,
waar haat en nijd verdwenen is,
waar mensen hand in hand
tezamen leven in dat land.

Ik zoek een stad waar vrede is,
waar eenzaamheid te dragen is.
Waar mensen zorgen
dat er niemand doodloopt in die stad.

Ik zoek een huis waar vrede is,
waar liefde ons tot woning is.
Waar mensen last en kruis
tezamen dragen in dat huis.

Ik zoek een Mens Die vrede is,
Die ons een weg ten leven is.
Die de mensen op doet staan,
de handen aan de ploeg doet slaan.

Zoek ik een land dat niet bestaat,
een droom die haast verloren gaat?
Een stad, en huis, een luchtkasteel?
O, God, vraag ik misschien te veel?
(www.kuleuven.be/
Dank voor de donaties ontheemde Artsakh Armeniërs
Vorig jaar hebben we een collecte gehouden voor de stichting Ararat die Armeniers helpt die Nagorno Karabakh zijn ontvlucht. Mede dankzij onze donatie zijn er in de maand mei 11 gezinnen geholpen met de aanschaf van boerderijdieren en werkgereedschappen. Dit zal hen helpen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Meer informatie over de gezinnen en foto’s vind u via deze link.
Hartelijk dank voor uw bijdrage die dit mogelijk heeft gemaakt.
Aktie vakantietasje 2024 zeer geslaagd!
Dit jaar hebben we ervoor gekozen om de kinderen, wiens ouders bij De Voedselbank komen iets te geven. Een vakantie zal er voor hen niet inzitten. We wilden ze een klein moment van vreugde geven. En dat is goed gelukt! We konden de kinderen met hun ouders een entreebewijs voor Oud Valkeveen geven met een menu om tussen de middag daar te eten. Voor de kinderen die eigenlijk te groot zijn voor Oud Valkenveen kochten we een bioscoopbon. Ook konden we een spel geven. Wij hopen dat ze allemaal, ieder op hun eigen manier, een fijne dag hebben. Hartelijk dank voor uw bijdragen!
Werkgroep Kerk en Moskee, Coby, Gerdine, Greetje (PKN), Hanneke (RK Thomas), Khalid, Salim en Mehmet (Huizer moskeeën).
Vakantie
Pastor Mikel Palić is op vakantie t/m 6 augustus.
Ter bemoediging
Gebed van het licht
Er is een licht
dat ver boven alle dingen
op aarde schijnt;
ver boven ons allen,
ver boven de hemelen,
ver boven de hoogste
de allerhoogste hemel:
het is het Licht
dat schijnt in
ons hart.
(parochiemariamagdalena.nl